Úprava předních světlometů


Můj návod na úpravu předních světlometů (je jen informativní )
UPOZORNĚNÍ!!! nezodpovídám za žádné vzniklé škody.


Co je potřeba na úpravu předních světlometů


1, Barva (cca 100 Kč )
2, Tmel ( 100 Kč )
3, Diademové žárovky nebo chromové ( 300 Kč - 2 kusy )

Celkem ........................ 500 Kč



1. Nejdřív musíme vyndat světlomety z automobilu. To snad zvládne každý, ale pro jistotu vše zopakuji. Z motorového prostoru odpojíme všechny konektory, které vedou do hlavního světlometu a vyjmeme mechanismus pro naklápění světel. Potom už zbývá povolit tři matky (tuším desítka klíč)a vyndat světlomet ven.
2. Teď musíme oddělit sklo světlometu od plastového dílu. Vše je k sobě přidělané tmelem. Já buď to doporučuji vzít nůž a špičkou se pokusit narušit tento tmel. Objíždět neustále po obvodu do doby než bude možné tyto dva díly oddělit od sebe a nebo ( podle mě lepší ) varianta ostrým nožem na jednom místě narušit tmel vložit do místa žiletku a tlačit ji vpřed šroubovákem kolem do kola což šlo mnohem rychleji. Jen pro představu první varianta mi trvala aspoň 1 hodinu u druhého světla mi to šlo ještě hůř a tak jsem zkusil žiletku a za 5 min hotový :-) Jen se musí dávat pozor, aby se nezajelo žiletkou do světlometu.
3. Po rozdělaní světlometů vezmeme černou barvu nebo sprej a upravíme vnitřek. Větší zádrhel je v odstranění oranžové baňky. Doporučuji vzít pájku a baňku natavit, tak aby šla vysunout.
4. Nyní už zbývá jen vše sesadit dohromady. Já jsem na slepení použil silikon. Důležité je vše správně slepit, aby se do světlometu nedostávala vlhkost. Já jsem jednoduše nanesl silikon po celém obvodu a přiložil dva díly k sobě. Po zatvrdnutí, opačným postupem, namontujeme světlomety do auta a osadíme směrové světlo Diademovou žárovkou.

Při práci je potřeba brát zvýšené opatrnosti, aby nedošlo při této úpravě k poškození světlometu. Jinak si myslím že tuto úpravu zvládne každý se základní zručností a základním dílenským vybavením.